Comenzi rapide la: 0727.641.920

 

 

Stagnarea limfei și legătura ei cu varii probleme de sănătate

Circulația sîngelui prin artere și vene este asigurată de inimă - organ reprezentativ al aparatului cardiovascular.

Canalul limfatic nu are o astfel de“mașinărie”, circulația acesteia fiind un proces lent și asigurat de mușchi. Principalul mușchi de care depinde mobilitatea acesteia este diafragma - “inima” limfei. De aici și importanța exercițiilor fizice sau a unei respirații corecte, profunde. Cu cît amplitudinea diafragmei este mai crescută(exerciții de respirație profundă) cu atît circulația limfei este îmbunătățită.

CITEȘTE MAI DEPARTE..

Sfaturile unui medic oncolog pentru a preveni cancerul

Am citit de curînd un articol al cunoscutului om de știință și medic Dr. Mark Hyman despre prevenirea cancerului și am hotărît să îl traduc și împărtășesc cu voi fiind din nefericire un subiect de actualitate.

Articolul a pornit de la o întrebare -  “Mark, ce ai face dacă ai fi diagnosticat cu cancer?” adresată de către unul din prietenii săi.

CITEȘTE MAI DEPARTE..

De ce să faci hirudoterapie/tratament cu lipitori?

Tratamentul cu lipitori sau hirudoterapia e o metodă complimentară încercată de foarte multe secole în practica medicilor de orice specialitate și recunoscută ca fiind foarte eficientă și de succes în vindecarea și prevenirea a numeroase boli.

Majoritatea o tratăm(hirudoterapia) cu foarte mult scepticizm din simplu motiv că pare mult prea banală în raport cu

Citește mai departe..

Hirudoterapia în combaterea obezității

Cum și unde aplici lipitorile pentru a te ajuta să slăbești?

În ciuda nenumăratelor opțiuni și instrumente existente pentru normalizarea greutății și găsirea armoniei dorite numărul persoanelor obeze din lume este în creștere. Nutriționiștii dezvoltă tot mai multe teorii și diete noi, instructorii de fitness lucrează de zor la seturi de exerciții menite să îți sculpteze corpul ideal, farmaciștii își folosesc întregul arsenal pentru a crea medicamente care luptă împotriva excesului de greutate, dar subiectul e în continuare de actualitate.

Pe fondul standard și familiar tuturor, hirudoterapia sau aplicarea lipitorilor în cazul nostu pentru pierderea în greutatea, e o metodă destul de exotică și pare a fi un mod  asociat persoanelor extravagante sau mai mult nonconformiste. Dar dacă e să studiezi problema în detaliu (sau e destul să apelezi la prietenul tuturor - Google), devine evident faptul că hirudoterapia e o metodă foarte veche și spre deosebire de majoritatea dietelor are o bază științifică dovedită.

Care e secretul acestei metode eficiente ?

Istoria tratamentului cu lipitori își are originile în tradiția medicinei orientale – India și China considerîndu-se locul de naștere al hirudoterapiei. În Rusia și Ucraina această metodă a fost cu succes aplicată în special în secolul al 

Citește mai departe..

Ghid de resetare metabolică

“Ai grijă de omul din tine!” este motto-ul după care mă ghidez. De ce îmi place atît de mult este fiindcă poate fi ușor interpretabil. Însa mie una îmi zice un singur lucru și anume faptul că sănătatea fizică nu există fără echilibrul emoțional.

Apare aici deseori întrebarea - cum? Ce faci? Fiindcă îngrijirea optimă pe care o perosană trebuie să își o acorde diferă mult de la o decadă de vîrsta la alta. Însă stilul de viață modern a generat sau agravat boli și afecțiuni care nu țin cont de vîrstă și care mai ales în urmă cu 100 de ani erau destul de rare.

Actuală este lupta cu kilogramele în plus. Recomandările pentru păstrarea unei greutați potrivite urmăresc două mari direcții: o alimentație corectă, care să limiteze consumul de calorii, combinată cu activitați fizice constante. Cînd acestea nu aduc rezultatele scontate, înseamnă fie că nu le-ați respectat, fie că vorbim de niște factori care intervin în procesele normale ale organismului.

În astfel de momente cînd te simți pus la zid indiferent de boala sau afecțiunea cu care te lupți recomand...

Cum se aplică lipitorile în operații plastice

Lipitorile sînt organisme în formă de viermi cu lungime de pînă la 10 cm. Lipitorile au trei maxilare și trei sute de dinți cu care se atașează pe "victimă" pentru a se hrăni. Lipitorile sînt folosite în medicină pentru creșterea și îmbunătățirea circulației și pentru tratament accelerat. Ele elimină cheagurile de sînge adunate din locurile afectate sau operate care pun în pericol supraviețuirea țesuturilor. Tehnic, in SUA, FDA(Food and Drug Administration) clasifică lipitorile ca dispozitiv medical de unică folosință pentru că ele fac ca sîngele să curgă în loc să stagneze, cauzînd probleme.

Citește mai departe..

Lipitorile se aplică după operații de reconstrucție

Poate nu sînt cea mai placută sau frumoasă priveliște, însă în cazul pacienților cu probleme, lipitorile sunt axect ceea ce le recomandă Doctorul.

leeches-eczemaIn medicina modernă de astazi, chirurgii plastici folosesc lipitorile pentru a salva țesuturile de după operații compromise de congestii venoase. Mulți medici folosesc lipitorile ca o ultimă salvare pentru țesuturile afectate și în cazuri de necroze care apar după operații de reconstrucție, inclusiv cele de cancer. Însa cei care promoveaza Hirudoterapia spun ca chirurgii ar trebui să fie mai deschiși acestei metode și să o folosească pentru a evita agravări și să nu le utilizeze ca ultimă scăpare.

Citește mai departe..

Mai multe articole...

  • 1
  • 2
#1 in Romania

bottom-lipitori-ro

Cabinet

bottom-rubionest

Cabinet Partener

bottom-seremet-ro

Înainte de a descărca...

Continuați... ×